Woning Paterswolde

Programma
Aanbouw en verbouw woonhuis te Paterswolde
Gerealiseerd
2007
Opdrachtgever
Particulier
Ontwerp
pvanb architecten
Download
project PDF

Woning Paterswolde

Het Ontwerp

Het maken van een ontwerp voor de woning van Angela en Frank Abbas in Paterswolde bestaat deels uit een verbouwing en deels uit een uitbreiding van de bestaande woning. Met de verbouwing is meer ruimte gemaakt in ondermeer het leef-, slaap- en badgedeelte. De slaapkamers op de verdieping zijn vergroot, met allen een eigen badkamer, terwijl in de voormalige schuur een nieuw gastenverblijf is gerealiseerd. In de uitbreiding die aan de tuin grenst heeft de leefkeuken zijn plaats gekregen en is een directere relatie met aangrenzende achtertuin gelegd.

Materialisering

Voor de uitbreiding aan de tuinzijde is gekozen om het met metselwerk contrasterende materiaal zwartstaal te gebruiken. Er ontstaat een heldere scheiding tussen de oorspronkelijke villa en schuur en de nieuwbouw. Het met olie behandelde zwartstaal zorgt voor een strakke, eigentijdse uitstraling, terwijl het licht weerkaatst wordt en voor een warme gloed op de gevel zorgt. Grote vensters, deuropeningen en een lichtstrook in het dak zorgen ervoor dat het licht via de leefkeuken tot ver in de woning reikt. De aansluiting tussen oud en nieuw is op zorgvuldige wijze met sobere details uitgevoerd.