pvanb architecten

Zonnelaan Groningen

onderwerpen

Zonnelaan Groningen

Zonnelaan Groningen
Zonnelaan Groningen
Programma
72 appartementen, 10 maisonettes, kantoorruimte en 104 parkeerplaatsen op eigen terrein
Initiatief
2008
Opdrachtgever
Schutte Bouw en Ontwikkeling
Ontwerp
pvanb architecten
Beeldmateriaal
project image
Download
project PDF

Opgave
Voor een locatie aan de Zonnelaan in Paddepoel-Zuid in Groningen heeft pvanb architecten een ontwerp gemaakt voor appartementen, maisonnettes, kantoorruimte en parkeerplaatsen. Het complex is middels een zorgvuldig stedenbouwkundig plan naadloos in zijn omgeving ingepast.

Stedenbouwkundig plan
Het volume is zo in zijn omgeving gesitueerd dat samen met het al bestaande flatgebouw een eiland wordt gecreëerd dat vrij in de openbare groene randzone staat. Gecombineerd met het hoogteaccent van het nieuwe Blauwbörgje (het andere eiland in de groenzone) ontstaat een perspectivisch ensemble dat een verankering van het westelijke hoekpunt van Paddepoel-Zuid vormt. Beide eilanden worden ontsloten via een centrale weg en gekoppeld middels een zorgvuldig ingericht groen parkeerplein. De vorm van het bouwvolume zorgt voor een prettige symmetrie en visuele aansluiting bij het volume van het bestaande flatgebouw.

lees meer...(pdf)

Assignment
pvanb architecten has produced a plan for apartments, maisonettes, office space and parking facilities at a location on the Zonnelaan in Paddepoel-Zuid in Groningen. By means of a carefully formulated urban plan, this complex dovetails perfectly with its surroundings.

Urban plan
The volume is nestled in its surroundings in such a way that, in conjunction with the existing block of flats, an island is created amid the public green peripheral zone. Combined with the height accent of the newBlauwbörgje (the other island in the green zone), a perspectival ensemble arises, forming a marker at the western corner of Paddepoel-Zuid. Both islands are accessed via a central road and are linked via a carefully laid out parking deck. The form of the building block ensures a pleasant symmetry and visual connection to the volume of the existing block of flats.

read more...(pdf)

设计任务(设计课题)
pvanb建筑设计事务所规划及设计了一个大型商住综合体,该综合体位于格罗宁根Paddepoel-Zuid的Zonnelaan大街。这个综合体主要包括公寓,多层公寓,办公区及停车设施。经过精心的规划设计,该综合体完美地融入其周边地区。

城市设计
这个庞大的建筑综合体与其周边环境相融合,也与其他现有公寓建筑完美结合,在建筑的外围绿化区域中还设计了一个小岛。小岛在高度上与新Blauwbörgje(绿化区内的另一个岛)遥相呼应,营造多层次的视觉体验,成为Paddepoel-Zuid西南角的地标。两个小岛的入口都与主路相通,而且通过精心设计的停车甲板所连接。建筑综合体的外形设计体现了优美的对称性 ,并在视觉上与其他现有的公寓建筑相呼应。

overige categorie Utiliteitsbouw

  • project: Building

    Building
  • project: Energy Academy Europe

    Energy Academy Europe
  • project: Energielab TNO

    Energielab TNO
  • project: Sportcomplex EuropaPark

    Sportcomplex EuropaPark
  • project: Van Olst Toren

    Van Olst Toren
  • project: Trap Suikerunie

    Trap Suikerunie
  • project: Kantoor DE UNIE ARCHITECTEN

    Kantoor DE UNIE ARCHITECTEN
  • project: EnTranCe Zernike Campus

    EnTranCe Zernike Campus
  • project: Van DoorenVeste

    Van DoorenVeste
  • project: Havengebouw Blauwestad

    Havengebouw Blauwestad
  • project: Trainingscomplex FC Groningen

    Trainingscomplex FC Groningen
  • project: studie naar vernieuwing Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers

    studie naar vernieuwing Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers
  • project: Kantoorgebouw Eeserwold

    Kantoorgebouw Eeserwold
  • project: Prins Claus Conservatorium

    Prins Claus Conservatorium
  • project: Bedrijfsschuur Eelde

    Bedrijfsschuur Eelde
  • project: Uitbreiding EBR gebouw

    Uitbreiding EBR gebouw
  • project: Kantoorgebouw Assen

    Kantoorgebouw Assen
  • project: Parkeergebouw met tankstation Leeuwarden

    Parkeergebouw met tankstation Leeuwarden
  • project: Uitbreiding Academiegebouw

    Uitbreiding Academiegebouw
  • project: Puddingfabriek Groningen

    Puddingfabriek Groningen
  • project: HIT Assen

    HIT Assen
  • project: Nieuwbouw Bibliotheek

    Nieuwbouw Bibliotheek
  • project: Interieur Bibliotheek

    Interieur Bibliotheek