pvanb architecten

Uitbreiding EBR gebouw

onderwerpen

Uitbreiding EBR gebouw

Uitbreiding EBR gebouw
Uitbreiding EBR gebouw
Programma
2100 m2 bvo, waarvan 800 m2 bibliotheek, 1100 m2 kantoren en 200 m2 collegezaal
Gerealiseerd
2010
Opdrachtgever
VGI Rijksuniversiteit Groningen
Ontwerp
pvanb architecten
Beeldmateriaal
project image
Download
project PDF

Paviljoen voor het WSN-gebouw

Op de campus van de Rijksuniversiteit Groningen heeft pvanb architecten een uitbreiding van het WSN-gebouw gerealiseerd in de vorm van een vrijwel zelfstandig paviljoen. De uitbreiding, die een deel van de EBR-bibliotheek, kantoorruimtes en een collegezaal herbergt, koppelt een slimme organisatie aan een bijzondere vormgeving.

Aan het concept voor het paviljoen liggen diverse uitgangspunten ten grondslag.Ten eerste moest de nieuwbouw passen binnen het masterplan van West 8 voor de campus: een vrijstaand uitbundig paviljoengebouw aan de waterkant (voor het WSN-gebouw) Tegelijkertijd moest de nieuwbouw fysiek verbonden zijn met het WSN-gebouw, op de plek van de hierin net vernieuwde EBR-bibliotheek en plaza, maar niet het zicht op de nieuwe gevel en hoofdingang belemmeren. Tot slot moest het ontwerp met een beperkt budget en in uitzonderlijk korte tijd bouwklaar gemaakt worden.

lees meer...(pdf)

WSN building pavilion

On the campus of the University of Groningen, pvanb architects have realized an extension to the WSN Building for the second phase of the EBR Library, office space and lecture hall. The extension has the shape and ambience of an independent pavilion which gives form, in terms of organization and allure, to the stratified programme in an inventive way.

The pavilion concept is based upon various starting points. First of all, the building had to harmonize with the master plan of West 8 for the campus: detached, exuberant pavilion buildings along the waterfront. At the same time, the new construction had to be physically linked to the WSN Building at the spot of the newly renovated EBR Library and plaza within, while not obstructing the view of the new façade and main entrance. Finally, the design had to be fully developed with a limited budget in a very short time.

read more...(pdf)

引伸EBR bldg。

格罗宁根校园的Duisenberg大楼扩建的部分将供经济学与商务学、空间科学两个部门的员工使用。扩建部分的功能包括部分图书馆、办公室和一个演讲礼堂。这栋新建筑是West 8设计事务所设计的总体规划方案的一部分,该规划要求这部分校园建筑是充满活力的独立式建筑。本设计方案与原设计方案不同,因为客户希望图书馆能够直接与仅部分整修的Duisenberg大楼相连。 这一工程项目预算紧张,时间紧迫:设计师仅有四个月的时间来创造出一个最终的设计方案。因此有足够的理由在一开始就将结构工程师、建筑设施工程师、建筑物理咨询顾问和承包商集结在一起。鉴于该工程巨大,预算有限,因此如何建造一个满足“活跃”需要的大楼成了问题的关键。为了将整个工程设计在一个光亮的压缩体块中,大楼被设计成中空的五角形。中空的部分给大楼带来了自然光,使空间安排清晰化;五角星的设计使大楼无论从外往里还是从里往外看都有开阔的视野。

这样巧妙的组织设计使扩建的部分可以依附于Duisenberg大楼的三层建筑中。顶层是图书馆,通过一条空中桥梁与主楼相连。图书馆的下面两层是办公室和演讲礼堂。这一程序化的逻辑安排确实带来了一个结构上的挑战,因为它将开放的演讲礼堂放在了最下面,而把沉重的图书馆放在最上面。为了满足这一结构安排以及快速建成的要求,建筑采用了正面为夹芯板且带有水泥地板的钢结构框架。

读更多

overige categorie Utiliteitsbouw

  • project: Building

    Building
  • project: Energy Academy Europe

    Energy Academy Europe
  • project: Energielab TNO

    Energielab TNO
  • project: Sportcomplex EuropaPark

    Sportcomplex EuropaPark
  • project: Van Olst Toren

    Van Olst Toren
  • project: Trap Suikerunie

    Trap Suikerunie
  • project: Kantoor DE UNIE ARCHITECTEN

    Kantoor DE UNIE ARCHITECTEN
  • project: EnTranCe Zernike Campus

    EnTranCe Zernike Campus
  • project: Van DoorenVeste

    Van DoorenVeste
  • project: Havengebouw Blauwestad

    Havengebouw Blauwestad
  • project: Trainingscomplex FC Groningen

    Trainingscomplex FC Groningen
  • project: studie naar vernieuwing Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers

    studie naar vernieuwing Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers
  • project: Kantoorgebouw Eeserwold

    Kantoorgebouw Eeserwold
  • project: Prins Claus Conservatorium

    Prins Claus Conservatorium
  • project: Bedrijfsschuur Eelde

    Bedrijfsschuur Eelde
  • project: Kantoorgebouw Assen

    Kantoorgebouw Assen
  • project: Parkeergebouw met tankstation Leeuwarden

    Parkeergebouw met tankstation Leeuwarden
  • project: Uitbreiding Academiegebouw

    Uitbreiding Academiegebouw
  • project: Zonnelaan Groningen

    Zonnelaan Groningen
  • project: Puddingfabriek Groningen

    Puddingfabriek Groningen
  • project: HIT Assen

    HIT Assen
  • project: Nieuwbouw Bibliotheek

    Nieuwbouw Bibliotheek
  • project: Interieur Bibliotheek

    Interieur Bibliotheek