studie naar vernieuwing Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers

Programma
studie naar vernieuwing interieur en exterieur
Ontwerp
2012
Opdrachtgever
Stichting Mevrouw Meijer
Ontwerp
pvanb architecten

studie naar vernieuwing Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers

pvanb architecten heeft in opdracht Stichting Mevrouw Meijer een ontwerpend onderzoek verricht naar de mogelijkheden voor nieuw leven voor oude naoorlogse scholen.

Het onderzoek laat zien dat oude naoorlogse scholen met relatief eenvoudige ingrepen nog tientallen jaren goed kunnen blijven functioneren. Ook maakt het onderzoek duidelijk dat gedeeltelijke nieuwbouw een zinvol alternatief kan zijn voor sloop en nieuwbouw.In het onderzoeksontwerp wordt de Bisschop Bekkersschool voorzien van een nieuw, isolerend dak. Dit dak maakt duurzaamheid en milieu zichtbaar en ervaarbaar voor de kinderen en benadrukt de oorspronkelijke organisatie van het gebouw. Ook herbergt het extra ruimte voor tijdelijke opvang van lokalen tijdens de verbouwing. Na de vernieuwing van de school blijft deze ruimte over voor andere activiteiten en opvang bij eventuele toekomstige aanpassingen.

 

vergelijkbare projecten

  • project: Boerderij Atsema Weiwerd

    Boerderij Atsema Weiwerd
  • project: BuildinG Innovatiecentrum

    BuildinG Innovatiecentrum
  • project: Energy Academy Europe

    Energy Academy Europe
  • project: Energielab TNO

    Energielab TNO
  • project: Sportcomplex EuropaPark

    Sportcomplex EuropaPark
  • project: Van Olst Toren

    Van Olst Toren
  • project: Trap Suikerunie

    Trap Suikerunie
  • project: Kantoor DE UNIE ARCHITECTEN

    Kantoor DE UNIE ARCHITECTEN
  • project: EnTranCe Energy Transition Centre

    EnTranCe Energy Transition Centre
  • project: Van DoorenVeste

    Van DoorenVeste
  • project: Havengebouw Blauwestad

    Havengebouw Blauwestad
  • project: Trainingscomplex FC Groningen

    Trainingscomplex FC Groningen
  • project: Kantoorgebouw Eeserwold

    Kantoorgebouw Eeserwold
  • project: Prins Claus Conservatorium

    Prins Claus Conservatorium
  • project: Bedrijfsschuur Eelde

    Bedrijfsschuur Eelde
  • project: Uitbreiding EBR gebouw

    Uitbreiding EBR gebouw
  • project: Kantoorgebouw Assen

    Kantoorgebouw Assen
  • project: Parkeergebouw met tankstation Leeuwarden

    Parkeergebouw met tankstation Leeuwarden
  • project: Uitbreiding Academiegebouw

    Uitbreiding Academiegebouw
  • project: Zonnelaan Groningen

    Zonnelaan Groningen
  • project: Puddingfabriek Groningen

    Puddingfabriek Groningen
  • project: HIT Assen

    HIT Assen
  • project: Nieuwbouw Bibliotheek

    Nieuwbouw Bibliotheek
  • project: Interieur Bibliotheek

    Interieur Bibliotheek