BuildinG Innovatiecentrum

Programma
proeftuin voor toegepast onderzoek, in Groningen
Uitvoering
2017
Opdrachtgever
stichting BuildinG, Groningen
Ontwerp
De Unie architecten

BuildinG Innovatiecentrum

Herbruikte staalconstructie en gevel van voormalige tennishal vormen basis voor uitnodigend innovatiecentrum

In opdracht van innovatieplatform BuildinG heeft DE UNIE ARCHITECTEN een ontwerp gemaakt voor een nieuw te bouwen testhal op het Zernike in Groningen. ‘BuildinG’ staat voor Build in Groningen en gaat ervoor zorgen dat er in Noord-Nederland ondernemers, onderzoekers en studenten innovatieve en goedkope oplossingen gaan ontwikkelen voor een veilige en comfortabele woonomgeving. Het innovatieplatform is opgericht door de Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Bouwend Nederland en TNO.

Uitgangspunt voor het ontwerp is de hergebruikte staalconstructie van de voormalige tennishal van Tennisclub Haren. De indrukwekkende spanten zijn herplaatst en aardbevingsbestendig gemaakt. Door de glazen voor- en achtergevel en de rode binnenzijde ontstaat een lichte uitnodigende overkapping. In de hal komen diverse proefopstellingen en paviljoens. Voor de gevel van het centrale hoofdpaviljoen is de oude gevelplaat van de tennishal gebruikt. Het interieur is geheel vervaardigd uit Radiplex multiplex.

 

vergelijkbare projecten

  • project: Boerderij Atsema Weiwerd

    Boerderij Atsema Weiwerd
  • project: Energy Academy Europe

    Energy Academy Europe
  • project: Energielab TNO

    Energielab TNO
  • project: Sportcomplex EuropaPark

    Sportcomplex EuropaPark
  • project: Van Olst Toren

    Van Olst Toren
  • project: Trap Suikerunie

    Trap Suikerunie
  • project: Kantoor DE UNIE ARCHITECTEN

    Kantoor DE UNIE ARCHITECTEN
  • project: EnTranCe Energy Transition Centre

    EnTranCe Energy Transition Centre
  • project: Van DoorenVeste

    Van DoorenVeste
  • project: Havengebouw Blauwestad

    Havengebouw Blauwestad
  • project: Trainingscomplex FC Groningen

    Trainingscomplex FC Groningen
  • project: studie naar vernieuwing Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers

    studie naar vernieuwing Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers
  • project: Kantoorgebouw Eeserwold

    Kantoorgebouw Eeserwold
  • project: Prins Claus Conservatorium

    Prins Claus Conservatorium
  • project: Bedrijfsschuur Eelde

    Bedrijfsschuur Eelde
  • project: Uitbreiding EBR gebouw

    Uitbreiding EBR gebouw
  • project: Kantoorgebouw Assen

    Kantoorgebouw Assen
  • project: Parkeergebouw met tankstation Leeuwarden

    Parkeergebouw met tankstation Leeuwarden
  • project: Uitbreiding Academiegebouw

    Uitbreiding Academiegebouw
  • project: Zonnelaan Groningen

    Zonnelaan Groningen
  • project: Puddingfabriek Groningen

    Puddingfabriek Groningen
  • project: HIT Assen

    HIT Assen
  • project: Nieuwbouw Bibliotheek

    Nieuwbouw Bibliotheek
  • project: Interieur Bibliotheek

    Interieur Bibliotheek