BuildinG Innovatiecentrum

Programma
proeftuin voor toegepast onderzoek, in Groningen
Uitvoering
2017
Opdrachtgever
stichting BuildinG, Groningen
Ontwerp
De Unie architecten

BuildinG Innovatiecentrum

Herbruikte staalconstructie en gevel van voormalige tennishal vormen basis voor uitnodigend innovatiecentrum

In opdracht van innovatieplatform BuildinG heeft DE UNIE ARCHITECTEN een ontwerp gemaakt voor een nieuw te bouwen testhal op het Zernike in Groningen. ‘BuildinG’ staat voor Build in Groningen en gaat ervoor zorgen dat er in Noord-Nederland ondernemers, onderzoekers en studenten innovatieve en goedkope oplossingen gaan ontwikkelen voor een veilige en comfortabele woonomgeving. Het innovatieplatform is opgericht door de Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Bouwend Nederland en TNO.

Uitgangspunt voor het ontwerp is de hergebruikte staalconstructie van de voormalige tennishal van Tennisclub Haren. De indrukwekkende spanten zijn herplaatst en aardbevingsbestendig gemaakt. Door de glazen voor- en achtergevel en de rode binnenzijde ontstaat een lichte uitnodigende overkapping. In de hal komen diverse proefopstellingen en paviljoens. Voor de gevel van het centrale hoofdpaviljoen is de oude gevelplaat van de tennishal gebruikt. Het interieur is geheel vervaardigd uit Radiplex multiplex.

 

vergelijkbare projecten

  • project: Boerderij Atsema Weiwerd

    Boerderij Atsema Weiwerd
  • project: Woningen Meerhoven

    Woningen Meerhoven
  • project: Woningen Stadswerf

    Woningen Stadswerf
  • project: Energy Academy Europe

    Energy Academy Europe
  • project: Het Kopland

    Het Kopland
  • project: Energielab TNO

    Energielab TNO
  • project: Woning Smienteneiland

    Woning Smienteneiland
  • project: Woningen Europapark

    Woningen Europapark
  • project: Woningen De Vlint

    Woningen De Vlint
  • project: Van Olst Toren

    Van Olst Toren
  • project: EnTranCe Energy Transition Centre

    EnTranCe Energy Transition Centre
  • project: Studententoren Cortinghborg locatie

    Studententoren Cortinghborg locatie
  • project: Trainingscomplex FC Groningen

    Trainingscomplex FC Groningen
  • project: Woning Meeroevers

    Woning Meeroevers